Harrasta vaikka mitä

Kaupungin tarjoamien liikuntapaikkojen lisäksi Uimaharjussa harrastusmahdolisuuksia tarjoavat useat yhdistykset. On monenlaista kerhoa ja toimintaa. Kaupungin nuorisotoimi ja kirjasto järjestävät aktiivisesti toimintaa lapsille ja nuorille. 

Hiihdä ja ulkoile

Urheilukentän valaistulla ladulla voit hiihtää myös luisteluhiihtoa. Reittivaihtoehtoja on kolme: 1,3 km, 2 km ja 3,3 km mittaiset reitit. Perinteisen tyylin hiihtäjille lisäksi Vatasuon laavun nuotiopaikka on 3,5 km päässä urheilukeskukselta ja Ikosenvaaran kiertävä n. 4 km mittainen lenkki. Molemmat ovat helposti hiihdettävää tasaista maastoa. Laivarannasta lähtevä Kääpäniemen ja Koukkujoen lintutornin kautta jäällä kulkeva aurinkolatu houkuttaa hiihtämään. Latua ajetaan yksityisin voimin. Kesällä Kääpäniemen ihanalle hiekkarannalle pääsee meloen, suppaillen tai veneellä.

Luistelukaukalo, vauhdikas pulkkamäki ja kota kutsuvat talviulkoiluun. Kesällä onnistuu pallonpeluu ja tennis. Kesällä 2021 talkoilla valmistuneissa kuntoportaissa treenaat tehokkaasti. Kuntosali on käytössä edullisella kausimaksulla. Samoin koulun liikuntasalia voi käyttää maksamalla kausikortin.

Marjasta ja patikoi

Luonto on lähellä ja marjamättäät ja sienimetsät löytyvät melkein takapihalta. Uimaharjusta 11 km päässä on Alakoitajoen patikointireitit, Pamilon kierto ja luontopolku. Myös Vatasuon laavulle voi patikoida jalkaisin.

Kalasta ja metsästä

Pielinen ja lähellä sijaitseva Koitere tarjoavat hyvät mahdollisuudet kalastukseen. Uimaharjun ympärillä on valtion 15 004 hehtaarin laajuinen pienriistan metsästysalue, joka alkaa taajaman välittömästä läheisyydestä. 
Lisätietoa täällä

Ampumarata

Rahkeen ampumaradalla muutaman kilometrin päässä Uimaharjusta on mahdollista harrastaa monipuolisesti haulikko-, kivääri- ja pistooliammuntaa. Katso lisää täältä.

Frisbeegolf

Uimaharjun urheilukeskusta kiertää Leader-tuella talkootyönä tehty 9-väyläinen frisbeegolfrata 

Ratsastusta ja ravia

Ratsastusta voit harrastaa Terä's Hevosen tallilla 5 km päässä Uimaharjusta. Paukkajan harjoitusravirata 10 km päässä palvelee myös hevosharrastajia.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita