Läheltä löytyy

Uimaharjun lähistöltä löytyy monenlaista kokemista ja näkemistä.

Pamilon kosket ja Alakoitajoen retkeilureitit

Vain 11 km päässä Uimaharjusta löytyy Pamilonkoski, joka on nähtävyys jo itsessään. Markku Pölösen Kuningasjätkä elokuvaa on kuvattu kosken kuohuissa. Alakoitajoki on Suomen vanhin joki. Joen molempia rantoja pitkin kiertää yhteensä 7 km pituinen Pamilon kierto. Puolivälissä joen rannalla on nuotiopaikka. Myös reitin alussa on tulentekopaikka, jonne on esteetön pääsy. Samasta paikasta lähtee myös 6 km mittainen luontopolku, jonka viimeinen osuus yhdistyy Pamilonkierron kanssa. Siikavaaran Saunavirran sillalta voi tehdä mukavan 9 km leppoisan melontaretken Pamilonkoskille ja takaisin. 

Pamilonkoski
Pamilonkoski

Patvinsuon kansallispuisto

Patvinsuon kansallispuisto 34 km päässä Uimaharjusta on Unescon biosfäärialue. Alueella on 80 km merkittyjä patikointipolkuja ja suosituin reitti on Suomunjärveä kiertävä 15 km pituinen Suomunkierto. Puiston opastuskeskus sijaitsee Suomunjärven rannalla. Opastuskeskuksesta voi vuokrata mm. kanootteja. Suomujärven hiekkarannan yhteydessä on myös vuokrattavissa puusauna.

Katso lisää retkipaikka.fi.

Koli - kansallismaisema

Kansallismaisema ei esittelyä kaipaa. Sen kauneus lumoaa kaikkina vuodenaikoina. Kolilla voi patikoida, hiihtää, lasketella. Ylellinen spa ja useat ruokapaikat täydentävät tarjontaa. Kolilla järjestetään myös urheilutapahtumia kuten perinteiset Maisemahiihto ja Ahmanhiihto, Vaarojen maraton ja Kolin MBT-pyöräily. Talvella Kolin ja Vuonislahden välillä kulkee euroopan sisävesien pisin virallinen jäätie. Kesällä Vuonislahdesta voi risteillä Kolille kantosiipialus SuviExpressillä. Uimaharjusta matkaa Kolille on vain 44 km.

Pikku-Kili ja Eva Ryynäsen Paateri

Lieksan puolella, 35 km Uimaharjusta, sijaitsee PikkuKilin elämyspiha, joka on lapsiperheiden suosikkikohde. PikkuKilissä on jopa 200 eläintä aina marsuista laamoihin. Katso lisää täältä.

Kuvanveistäjä ja taiteilija Eva Ryynäsen ateljee ja koti Paateri ja Paaterin kirkko sijaisevat Vuonislahdessa, Lieksan ja Uimaharjun välissä. Ateljeeta hallinnoi Pielisen museo. Kirkkoa on mahdollista vuokrata myös yksityistilaisuuksiin.

Joensuu, Lieksa, Ilomantsi, Kontiolahti

Joensuun kaupunki on maakunnan keskus. Museot, tori, kosiosusi ja morsiamensa, Ilosaarirock, Joensuun Maila, teatteri, elokuvat, konsertit, Vesikioskin pullavohvelit.  Kaikki vain 40 minuutin ajomatkan päässä.


Lieksan kaupunki on tunnettu mm. Vaskiviikosta ja Ruunaan koskista. Lieksan Pielisen museo on Suomen toiseksi suurin ulkoilmamuseo.


Ilomantsissa karjalainen kulttuuri elää ja voi hyvin. Viinitorni, Karhufestivaalit ja Pogostan hiihto tunnetaan maakunnan ulkopuolellakin. Petkeljärven kansallispuisto on myös vierailun arvoinen paikka.
  

Kontiolahden ampumahiihtostadion, Uuron motocrossrata ja Kontioniemen golf-kenttä ovat vain puolen tunnin ajomatkan päässä.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita